top of page
  • sannecoun

Aan ideeën voor de toekomst geen gebrek!

Bijgewerkt op: 7 okt. 2022

Op 5 september, één van de zoveelste warme zomeravonden, ontmoetten we mekaar in de loods van het Hellingenfort in Helshoven. Stuk voor stuk Haspengouwers met een groot hart voor Haspengouw; voor landbouw, voor natuur, voor rust, voor onze dorpen,…

Met de seizoenen als ons intern kompas, gingen we op zoek naar wat er in ons Haspengouw al goed zit, wat nog beter kan, wat vandaag onze fundamenten zijn en welke creatieve ideeën we al in ons hoofd hebben zitten.

Ook al kijken we soms met een verschillende bril naar het landschap, het werd al snel duidelijk dat we allemaal overtuigd zijn van de kracht van samenwerking en dialoog.

Onze vruchtbare bodem verbindt ons allemaal en is van onschatbare waarde voor landbouw en natuur. De droogte van de voorbije zomer legde voor de deelnemers de urgentie bloot om water bij te houden, in onze beemden en beken, onze landbouwgronden, onze tuinen,… Natuur-en klimaatversterkende maatregelen in de landbouw helpen ons landschap gezond te houden.

Aan ideeën voor de toekomst geen gebrek bij deze deelnemers. Het is wat laat geworden na een lekker glaasje appelsap en appelcider, met dank aan Karel Vaes :-). Toch vertrokken we naar huis met heel wat dankbare input waar we verder op kunnen werken in dit traject voor het landschapspark.
59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page