top of page
  • sannecoun

Hart van Haspengouw bekroond tot Landschapspark

Ja! Het is ons gelukt! Hart van Haspengouw ontvangt de titel Landschapspark.

Na maanden hard werk van lokale overheden, verschillende organisaties in de open ruimte, land(schaps)bouwers en streekbewoners met een kloppend hart voor Haspengouw, kwam vandaag de verlossende boodschap: Hart van Haspengouw wordt één van de Vlaamse landschapsparken.

De jury en de Vlaamse ministerraad selecteerden Hart van Haspengouw als één van de vijf Vlaamse landschapsparken omdat het, onder andere, duidelijk is dat “dit een gebied is waar al veel langer een gebiedsgerichte werking en gedragen streekidentiteit zijn. Dit zorgt voor een sterke startpositie.”

Dankzij de partners in de coalitie hebben we een sterk dossier kunnen indienen dat de jury en de ministers overtuigd heeft van de kwaliteiten en de opportuniteiten die hier in Haspengouw liggen. Nog eens een groot applaus voor jullie allemaal, partners!

We zijn uiteraard erg vereerd en dankbaar dat we het vertrouwen krijgen van de Vlaamse regering krijgen om Haspengouw verder op de kaart te zetten en daarbij de streek kunnen laten floreren en weerbaar maken voor de vele uitdagingen van de toekomst.


We gaan nu met veel enthousiasme aan de slag met de voorbereidingen om vanaf 1 januari 2024 klaar te staan als Landschapspark!


Heb je graag een opfrissing over waar het Hart van Haspengouw om draait? Lees dan hier eventjes door :-).


253 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page