top of page
  • sannecoun

Werken met partners tijdens de werkbanken

Een landschap maak je niet alleen! De kandidatuur voor het landschapspark komt samen met alle partners tot stand. Dit zijn overheden, natuurverenigingen, landbouworganisaties, erfgoedorganisaties, wildbeheereenheden, private landeigenaren, waterbeheerders, toeristische verenigingen en onderzoeksinstellingen.

Tijdens "werkbanken" komen alle partners bij mekaar en worden de doelstellingen van het landschapspark uitgewerkt. Daarbij zetten we steeds een intersectorale benadering voorop. We gaan in dit traject van een breed en strategisch niveau, stap voor stap, naar het niveau van concrete acties. Zo komen we tot een gedragen visie van wat het landschapspark wil bereiken tijdens de volgende 24 jaren. En vormen de concrete acties zich van onderuit, waardoor een overkoepelend actieplan tot stand komt voor de komende zes jaren.

De strategische en operationele doelstellingen staan bijna op punt. Het actieplan wordt nu verder concreet uitgewerkt waarbij we de verbinding tussen verschillende partners maximaal inzetten. De kandidatuur voor het landschapspark krijgt zo steeds meer vorm.

Ook het werk aan de landschapsbiografie van het Haspengouwse landschap gaat vooruit. Er wordt nu aan de laatste hoofdstukken gewerkt. Het belooft een boeiende wetenschappelijke studie te worden die de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van Haspengouw zo volledig mogelijk weergeeft.

De visuele samenvatting van de eerste twee werkbanken vind je hieronder terug.60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page